مرض الزهايمر (آه) ماذا او ما ?
مرض الزهايمر (آه) شكل من أشكال الخرف مع موت خلايا الدماغ وفقدانها لوظائفها (مرض عقلي) هو مرض. المرض تقدمي. المرض أكثر شيوعًا مع زيادة متوسط عمر السكان.. على سبيل المثال 65 معدل الخرف لدى شخص تحت السن %1 عندما تكون في الجوار 80 yaşını aşan kişide bu oran %20’nin üstüne çıkmaktadır. بالإضافة إلى ذلك ، مع زيادة الوعي في المجتمع ، يتم التعرف عليه بشكل أكبر ويصبح الخوف الرئيسي من كبار السن. عادة ما يبدأ بالنسيان.
كيف تتسبب عملية جراحية في أن أقاربي المصابين بالخرف?
في البداية ، يمكن للشخص أن يدير نفسه., مع تقدم المرض ، سيكون من الصعب ممارسة الحياة اليومية بشكل مستقل. بادئ ذي بدء ، تبدأ مشاكل الهواء الطلق.: يصبح التخطيط والقيام بالتسوق صعبًا ومستحيلًا بمرور الوقت; تبدأ مشكلة المدفوعات; تستمر في الضياع في الأماكن التي نادراً ما ذهبت إليها من قبل وتفقد طريقها حتى بالقرب من المنزل. ويظهر "تأثير غروب الشمس" خاصة قرب المساء ويبدأ الشخص في الشعور بالضيق.. تبرز فكرة "أريد العودة إلى المنزل" مرارًا وتكرارًا ، حتى في المكان الذي يعيش فيه لفترة طويلة.. تحدث اضطرابات التوازن; هذه المشكلة ، التي تزداد مع التقدم في العمر الطبيعي ، تجلب الخوف من السقوط.. تنخفض الرغبة في الحركة ويزداد خطر السقوط. السقوط والصدمات ذات الصلة تسبب مشاكل صحية خطيرة لمرضى الزهايمر.. لذلك ، من الضروري اتخاذ الاحتياطات الأمنية في المنزل.. Düşme ve yaralanmalara karşı önlem almak üzere profesyonel ekibimizden randevu almak için tıklayınız.
Orta-ileri evrede ise kişi kendi evinde bile odaları karıştırmaya başlayacaktır. Özellikle tuvaletin yerinin unutulması ile kişi tuvaletini evin farklı yerlerine yapabilir; yine farkında olmadan altına kaçırabilir. Hastanın hijyeni ve konforu için idrar geçirmez, cildi tahriş etmeyen tek kullanımlık külotlar ve yatak bezleri kullanmak gerekir. Bu ürünleri temin etmek için tıklayınız. Bu evrede hastanın hareketleri azalır, محتوى الكلام يزداد فقرًا, الاهتمام بالمحيط والحياة اليومية يتناقص تدريجياً. من المشاكل المهمة في الشخص الذي تقل حركته والذي يجلس أو يكذب باستمرار هي قروح ضغط الفراش ومن المهم الحماية من تقرحات الضغط هذه.. انقر هنا للحصول على منتجاتنا الوقائية والعلاجية وخدمات التمريض المهنية لقرحات الضغط..
نتيجة لذلك ، يصبح المريض المصاب بمرض الزهايمر للأسف فردًا معتمداً بالكامل في جميع مجالات الحياة.. يفقد القدرة و / أو الرغبة في تناول الطعام في المرحلة المتقدمة. لا تأكل الطعام, hatta su içme dürtüsü kaybolur. İleri evrede hastaları kolay yutulan, kolay sindirilen hazır besinlerle beslemek gerekebilir. Daha ileri evrede ise yutma refleksi bozulan kişileri doğrudan mideye konan tüple ve özel mamalarla beslemek gerekebilir. Hastanız için uygun beslenme ürünleri ve profesyonel destek için tıklayınız.
Özetle aşağıdaki durumlarla karşılaşabilirsiniz; üzülmeyin mahcup olmayın, suçluluk hissetmeyin. Dünyada milyonlarca kişi bu sorunlarla baş etmeye çalışmaktadır. Yalnız değilsiniz.
-
Çevresindeki olaylara ve kişilere karşı ilgisiz ve duyarsız davranabilirler.
-
Öz bakımlarını umursamaz hale gelebilir, ilgilerini yitirebilirler. Banyo yapmak, kıyafet değiştirmek istemeyebilirler.
-
Uygunsuz ve yersiz yere üzülebilir, ağlayabilir veya kızgınlık belirtisi gösterebilirler.
-
Kendi eşyalarını veya herhangi bir eşyayı büyük bir ısrarla saklayabilirler veya başkalarının kendi eşyalarını sakladıklarını hatta “çaldıklarını” iddia edebilirler.
-
Olmayan olaylar veya cisimler gördüklerini söyleyebilirler (halüsinasyonlar söz konusu olabilir).
-
Sebepsiz ve vakitsiz olarak evden çıkıp gidebilirler.
-
Sıra dışı ve garip cinsel davranış ve tutumlar gösterebilirler.
-
Size veya başkalarına karşı saldırgan tutum veya şiddet uygulayabilirler.
-
Hastalık ve hastalık süreçleri hakkında bilgili olun: Bilginizi güncel tutun. Bilgili olmak sizi rahatlatır, işinizi kolaylaştırır, sevdiğinizi anlamayı kolaylaştırır.
-
Günlük programlarınız ve rutinleriniz olsun. Sevdiğiniz kişinin basit programlar dahilinde yaşaması kafa karışıklığını azaltır; sizin ve varsa yardımcınızın da işinizi kolaylaştırır. Yemek saatleri, dinlenme saatleri, temizlik saatleri, okuma saatleri her gün standart olsun.
-
Fizik egzersiz yaptırmayı ihmal etmeyin: Mümkünse dışarıda ama ev içinde bile olabilir. Egzersiz hem sağlığına iyi gelir hem de gece iyi bir uyku uyumasına yardım eder.
-
Sevdiğiniz kişiyle tartışmayın: Hataları, eksiklikleri, unutkanlıkları hatta saldırgan davranışları onun elinde değil. Kendisi bunun farkında bile değil. Tartışmayın, yargılamayın.
-
Anın tadını çıkarmaya çalışın: Her geçen gün daha da kötüye gidebilir; ancak o sizin sevdiğiniz kişidir. Hatıraları canlı tutmaya çalışın ama eskiyi artık aramayın. Hatırları ona da hatırlatın.
-
İyi beslenme önemlidir: Kilo almasını önleyin, sebze ağırlıklı doğal vitaminlerden zengin beslenmeyi ihmal etmeyin.
-
İlaç listesi oluşturun: Takip eden doktor / doktorları ile güncel liste oluşturun. İlaçlar birbiri ile etkileşebilir, ilaç değişikliği olduğunda doktorları bilgilendirin.
-
Kendinize zaman ayırın; kendi sağlığınızı koruyun: Unutmayın sizin sağlınızı yerindeyse sevdiklerinize yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca mutlaka kendinize ve başka sevdiklerinize karşı da sorumluluklarınız vardır.